Stel cookie voorkeur in

Praktisch

Schooltijden

Van maandag t/m vrijdag gaan de kinderen van 8:30 uur tot 14:00 uur naar school. Dus vijf gelijke dagen. 

Continurooster

Wij werken met een continurooster. Dat betekent dat alle kinderen tussen de middag op school eten, in de klas, samen met de leerkracht. Daarna gaan ze buiten spelen.

Eten en drinken

De kinderen eten en drinken een kleinigheid omstreeks 10 uur, en lunchen om 12 uur. Van ouders verwachten we dat ze hun kind een gezonde maaltijd en suikerarme drankjes meegeven.

Voor de maaltijd nemen wij een moment van stilte in acht.

Fruitdagen

Dinsdag en donderdag zijn fruitdagen. Dan bestaat het tienuurtje uit vers fruit.

Vrijwillige ouderbijdrage

De vrijwillige ouderbijdrage bedraagt € 45,- per schooljaar en dat is inclusief het schoolreisje. Uit de bijdrage worden verder allerlei activiteiten betaald zoals lichtjesavond, sinterklaas, kerst, paasontbijt, koningsdag, ... alsook soms excursies in het kader van de lessen, extra materialen, lief & leed, ...

Gym

Alle groepen hebben gym in de gymzaal in het dorp. Alle kinderen krijgen aan het begin van hun Meertuin-carrière een gymtas waarin ze hun gymkleren kunnen stoppen. Gymkleren gaan elke keer mee naar huis zodat ze de volgende keer lekker fris gewassen zijn.

Schoenen en pantoffels

Omdat ons schoolplein voor een groot deel onverhard is, dragen de kinderen binnen sloffen.
Als het slecht weer is, dragen veel kinderen laarzen...

Inzamelen

Wij zamelen lege batterijen in. Voor de batterijen krijgen we een beetje geld, maar we doen het in de eerste plaats om de kinderen milieubewust te maken.

We zamelen ook plastic doppen in. Plastic dopjes van bijvoorbeeld frisdrankflesjes of melkpakken. Gooi ze niet weg, maar lever ze in! U ontlast het milieu en steunt zo KNGF Geleidehonden. Aangezien zowel het inzamelen, sorteren als het transport door vrijwilligers wordt uitgevoerd, komt de gehele opbrengst ten goede aan de opleiding van  geleidehonden.

Hoofdluis

Na elke vakantie worden de kinderen gescreend op hoofdluis.